Koel- en vriesapparatuur

Koeloplossingen zijn essentieel in een omgeving waar de temperatuur snel oploopt. In een grootkeuken wil je natuurlijk dat etenswaren goed gekoeld zijn én blijven. De grootste uitdagingen? De omgevingstemperatuur, de benodigde capaciteit en het energieverbruik. Waar moet je op letten bij de aanschaf van koelapparatuur?

Koelapparatuur voor grootkeukens kiezen

Hoe warm wordt het in de keuken? Hoe vaak gaat de deur van de koeling open? Welke apparatuur staat naast de koeling? Hoeveel koelcapaciteit is er op dit moment nodig en in de toekomst? Hoe is de routing in de keuken? Deze vragen stellen we jou om de beste invulling te geven aan jouw koel- en/of vriesapparatuur.

Omgevingstemperatuur

Om koeltechniek optimaal te laten functioneren is de omgevingstemperatuur bepalend. Het heeft namelijk invloed op de keuze voor stekkerklare koelers of vrieskisten of apparaten die draaien op een separate aggregaat. Bovendien moet je bij stekkerklare apparatuur rekening houden met ruimte voor de condensor om warmte af te voeren én er moet voldoende ruimte zijn om koude lucht aan te voeren om de compressor te koelen.

Opslagcapaciteit

Opslagcapaciteit is van groot belang en een uitdaging om die te bepalen. Bereken wat je op dit moment nodig hebt aan capaciteit, maar kijk ook naar de toekomst. Wat is je verwachting en is de capaciteit daarop afgestemd? Pas als je dat weet, kun je investeren in apparatuur die toekomstbestendig is.

Opstelling

Een koeling is een cruciale factor in een grootkeuken. De oppervlakte van de keuken en de hoogte van het plafond hebben invloed op de omgevingstemperatuur, maar ook de keukenopstelling. Het grootste gedeelte van de apparatuur die je gebruikt, geeft warmte af. Hoe warmer een koelkast of vriezer staat opgesteld, hoe meer energie hij verbruikt. Bij één graad Celsius temperatuurverschil kan dat al leiden tot 3 tot 5 procent meer energieverbruik door het apparaat.

Het spreekt voor zich dat wij al onze producten installeren volgens de strengste normen. Bovendien geldt altijd: prettig te bedienen, makkelijk schoon te houden en energiezuinig.